Er zijn weer mogelijkheden voor podotherapeutische zorg en medisch noodzakelijke pedicurezorg. Reguliere pedicurebehandelingen kunnen helaas nog steeds geen doorgang vinden.

Medisch noodzakelijke pedicurezorg

Medisch noodzakelijke zorg is de behandeling van een wond of ontsteking, maar ook wanneer het niet behandelen op zeer korte termijn kan leiden tot een wond of ontsteking.

Wanneer u pijnklachten heeft aan eelt, er ontstaat roodheid onder het eelt, een nagel dreigt te gaan ontsteken, kan het zijn dat u onder medisch noodzakelijke zorg valt. Door u aan de telefoon vragen te stellen en eventueel een foto van de aangedane voet/teen te bekijken, kunnen we beoordelen of u inderdaad onder de medisch noodzakelijke zorg valt.

Podotherapeutische zorg

De reguliere podotherapeutische zorg kan weer langzaam opgepakt gaan worden. Wel proberen we om het contactmoment in de praktijk zo kort mogelijk te maken. Daarvoor wordt eerst een telefonische afspraak met de podotherapeut ingepland. Dit vervangt het vraaggesprek in de praktijk. Daarna kan, indien nodig en mogelijk, een afspraak ingepland gaan worden.

Pedicurezorg

Wilt u zelf uw nagels knippen of heeft u een naaste die dit voor u kan doen, maar mist u het juiste ‘gereedschap’? Dan kunt u dit bij ons ‘huren’. Wij zorgen dat u een gesteriliseerd setje ontvangt om uw nagels te verzorgen. Ook kunnen we u met een videoconsult helpen om uw nagels op een juiste manier te knippen en drukvrij te leggen tegen ingroeien.

Heeft u een drukplekje op uw voet welke met vilt kunnen ontlasten, dan zorgen wij voor een passend stukje wat dit kan ontlasten.

Denkt u dat wij u van dienst kunnen zijn? Laat het ons weten! 

Telefonisch maandag t/m vrijdag 9.00 – 12.30

Per mail receptie@podotherapieheiloo.nl