Podotherapie

TherapiemogelijkhedenPodotherapeutische zolen

Met behulp van een 3D-scan en het Parocontour®-systeem vervaardigen we soepele zolen om uw klacht te verhelpen. Afhankelijk van wat nodig is kunnen ze de stand/afwikkeling van de voet corrigeren, spierblessures opheffen, een beenlengteverschil compenseren of drukplekken ontlasten. Welke aanpassingen nodig zijn voor een optimaal werkende zool is nog steeds niet met computers te bepalen, hiervoor blijft de kundigheid van de podotherapeut essentieel.

Door de keuze uit een grote verscheidenheid aan materialen kan de zool individueel worden vervaardigd, aangepast op uw klacht en/of activiteit (zoals hardlopen etc.) Wij werken ook met standaard-inlays. Soms is een kleine aanpassing in een zool al voldoende om uw klachten te verhelpen!
Nagelbeugel

Door een bol-groeiende nagel kunnen de randen en hoeken van de nagel in de huid groeien. Een op maat gemaakte beugel kan de nagelvorm (gedeeltelijk) corrigeren.


Orthese (teenstukje)

Ter correctie van een afwijkende teenstand of ontlasting van drukplekken. Een orthese wordt gemaakt van siliconen en direct op uw tenen gemodelleerd.Taping

Tape kan gebruikt worden ter stabilisatie en ontlasting van een gewricht of spieren.

De witte sporttape wordt voornamelijk gebruikt om te fixeren. Medical taping is elastische tape, waarbij de bewegingen van de spier ondersteund worden. Deze bevordert ook de circulatie en vermindert zwelling.
Instrumentele behandeling

Wanneer een medisch pedicure eelt, likdoorns of ingegroeide nagels niet kan behandelen, kan dit (tijdelijk) door de podotherapeut uitgevoerd worden. In onze praktijk werken onze medisch pedicures onder supervisie van de podotherapeut, in de meeste gevallen zullen zij (met aanwijzingen van de podotherapeut) de behandeling uitvoeren.

Zodra de behandeling door de podotherapeut niet meer nodig is, zal er verwezen worden naar de medisch pedicure.


Advies

Goed passend en functioneel schoeisel is enorm belangrijk. Schoenen worden bij het onderzoek bekeken en beoordeeld. Soms kan een schoenadvies op zich al voldoende zijn.
Praktijk voor (sport)podotherapie en medisch pedicure. Gespecialiseerd in de behandeling van sporters, kinderen, diabetes- en reumapatiënten.

Copyright © 2021 Podotherapie Heiloo