Podotherapie

Eerste afspraakVerwijsbrief nodig?

U kunt met of zonder verwijzing van een (huis)arts een afspraak bij ons maken. Zonder een verwijzing doen wij een screening in het kader van de Directe Toegankelijkheid Podotherapie om te bepalen of er een indicatie voor podotherapie is. Dit doen we tijdens het eerste onderzoek.

Administratief

In verband met de Wet burgerservicenummer in de zorg (Wbsn-z) hebben we een legitimatiebewijs van u nodig. Dit betekent een geldig paspoort, rijbewijs of ID kaart. Wilt u van te voren weten of uw aanvullende verzekering een vergoeding voor podotherapie heeft? Kijk dit dan vóór uw eerste afspraak na in het vergoedingenoverzicht. Op ‘Vergoeding & declareren‘ leggen we uit hoe het werkt met declareren.Het onderzoek

We beginnen met een vraaggesprek, waarin we proberen te achterhalen welke klachten u ervaart en waar deze vandaan komen. Ook vragen we u naar dagelijkse bezigheden, sporten, medicijngebruik, breuken, operaties en overige behandelingen. Wilt u zich alvast voorbereiden op de vragen die we stellen? We hebben een overzichtje gemaakt.

De podotherapeut zal u vragen om uw schoenen en sokken uit te doen. Soms is het ook nodig om de algehele stand te bekijken. Het is daarom altijd aan te raden een comfortabele onderbroek te dragen of een sportbroekje mee te nemen.

Afhankelijk van de klachten voert de podotherapeut een onderzoek uit om de functionaliteit van uw voeten te beoordelen en te bekijken waar de pijn zich bevindt. Ook in stand en tijdens het lopen worden uw voeten, benen en romp bekeken om de functie te beoordelen. Schoenen vinden wij erg belangrijk. Neem dan ook gerust wat verschillende schoenen mee, zodat wij u een goed advies kunnen geven.Het behandelplan

Naar aanleiding van de bevindingen tijdens het onderzoek en uw hulpvraag, stellen wij een plan van aanpak voor. Een behandeling is een samenwerking tussen u en de behandelaar. Ook uw inzet is nodig door bijvoorbeeld het gebruik van geschikt schoeisel, het uitvoeren van oefeningen en juist gebruik van eventuele therapieën.

Controle

Als de behandeling ingezet wordt is het goed om te evalueren of het proces goed verloopt. Vaak wordt een afspraak op de praktijk ingepland om te horen hoe het gaat. Tijdens de periode van Corona is gebleken dat een evaluatie soms ook prima telefonisch kan, of sturen wij u een mail om te vragen hoe het verloopt.Maken en aanpassen van de hulpmiddelen

Wij vervaardigen alle hulpmiddelen (behalve Fits) in onze slijpruimte in Heiloo. Daardoor kunnen wij zorgen voor een snelle levering, zeker als u veel last heeft!

Op de praktijk in Heiloo kunnen we zolen of ortheses direct bijstellen.


Praktijk voor (sport)podotherapie en medisch pedicure. Gespecialiseerd in de behandeling van sporters, kinderen, diabetes- en reumapatiënten.

Copyright © 2021 Podotherapie Heiloo